Toen ik in februari 1988 op sollicitatiegesprek ging bij Oilily te Alkmaar ging er letterlijk en figuurlijk een nieuwe wereld voor mij open. Tot dan toe was ik gewend te werken binnen bedrijven waar uitgekristalliseerde processen en strakke procedures de gang van zaken bepaalden. Hoe anders was dat bij Oilily en alle andere modische bedrijven waarmee ik sindsdien in contact ben gekomen: Creativiteit boven ratio en Uitzondering boven regelgeving.

Natuurlijk wil elk fashionbedrijf geld verdienen zodat ieder volgend seizoen een nog mooiere collectie aan zoveel mogelijk klanten kan worden getoond en verkocht. Vanuit de uiteenlopende posities die ik heb bekleed was voor mij de grootste - maar zeker ook mooiste - uitdaging om te positioneren, structureren, inrichten en beheren met behoud van creativiteit, flexibiliteit en winstgevendheid.

Van februari 1988 tot en met augustus 2011 heb ik heel veel leveranciers van producten en diensten voorbij zien komen en is mij opgevallen dat klantgerichtheid, kwaliteit en fashion kennis in de samenwerking met fashionbedrijven sterk voor verbetering vatbaar is. Het is daarom dat ik besloot om per 1 september 2011 te starten met FashionExperts.

FashionExperts beschikt  over “the best of the best” als het gaat om medewerkers met kennis en ervaring met betrekking tot Fashion wholesale en Fashion retail op alle disciplines binnen modische bedrijven. Het enige dat wij niet doen is collecties ontwerpen: het DNA van het bedrijf en haar collecties zit immers in de genen van de ondernemer.

Dat onze aanpak en werkwijze werkt blijkt uit het feit dat wij 2 jaar na de start al veel bedrijven tot tevreden klant hebben weten te krijgen!

U ziet het: niet alleen sprookjes lopen goed af!

Augustus 2013
Rien Overvliet